Как да изтриете или деактивирате Google акаунт
Искате ли да се отървете от акаунта си в Google? Е, вие сте на правилното място. В тази статия ще ви кажа прости стъпки за изтриване или деактивиране на акаунта в Google. По-специално, можете напълно да изтриете или деактивирате акаунта си в Google с едно докосване. Въпреки това можете също да изберете да премахнете конкретни услуги от акаунта си, включително Gmail, YouTube и други.
Как да изтрия или деактивирам акаунта в Google?
В някои случаи акаунтът ви в Google може вече да не е необходим. Сега, когато няма да го използвате, е по-добре да се сбогувате, като го изтриете напълно. Такива ситуации възникват спорадично, когато искате напълно да се откажете от акаунт в Google по конкретни причини. Като казах това, ще ви покажа стъпките за изтриване или деактивиране на акаунта. Но не забравяйте, че изтриването ще бъде за постоянно. За щастие можете да изтеглите важните си данни, преди да направите същото.
Прочетете също: Как да използвате новия YouTube чат в приложението
Преди да изтриете акаунта си в Google: архивирайте данните в Google
Ако възнамерявате да изтриете само акаунта си в Google или дори акаунта си в Gmail, винаги се препоръчва да изтеглите и запазите данните предварително. За архивиране на данни:

- Отворете вашия уеб браузър и отидете на https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar.
- Превъртете надолу и докоснете опцията „Изтегляне на вашите данни“ под заглавието „Изтегляне, изтриване или създаване на план за вашите данни“.
- Изберете продуктите на Google, които искате да включите във вашия файл. След това конфигурирайте настройките за всеки продукт и щракнете върху „Напред“.
- Сега персонализирайте файловия формат, метода на доставка и размера на архива.
- Изберете типа на файла между .zip, .tgz и .tbz
- Изберете размера на файла между 1 GB и 50 GB (той ще бъде разделен на по-малък размер, ако размерът е твърде голям)
- Изберете директна връзка за изтегляне или запазете резервното копие в Drive, Dropbox или OneDrive като метод за доставка
- Накрая докоснете „Създаване на архив“ и данните ще ви бъдат изпратени чрез избрания метод на доставка.
Какво се случва, когато изтриете акаунта си в Google?
Сега, след като сте архивирали данните си, е важно да знаете какво се случва, когато изтриете акаунта си в Google. След като изтриете акаунта си:
- Ще загубите достъп до всички данни и съдържание в този акаунт, включително имейли, файлове, снимки и календари.
- Не е възможно да използвате услугите на Google за достъп до услуги като Gmail, Диск, Календар или Google Pay.
- Ще загубите абонаменти и съдържание, закупено с този акаунт, в YouTube или Google Play. Включва съдържание като приложения, филми, игри, музика и телевизионни програми.
- Историята на Google Chrome, запазените пароли, отметките вече няма да бъдат достъпни.
- Вашият Gmail адрес ще бъде изтрит. Имейлите, изпратени до съответния адрес в Gmail, няма да достигнат до вас. Вашият адрес обаче не може да бъде използван повторно от вас или някой друг.
- Ще загубите всичките си контакти, синхронизирани с акаунта.
- Ще загубите акаунта си в приложения, игри и услуги, където сте използвали предишния акаунт за регистрация. Затова по-добре свържете друга услуга за удостоверяване, преди да изтриете акаунта си.
Изтрийте окончателно акаунта си за 2 минути
След като сте напълно сигурни, че ще загубите нещата, споменати по-горе, продължете внимателно със следните стъпки, за да изтриете своя акаунт в Google:

- Отидете до вашия Настройки на Google акаунт и отидете на „Данни и персонализиране“.
- Превъртете надолу, потърсете заглавието „Изтегляне, изтриване или създаване на план за вашите данни“ и докоснете опцията „Изтриване на услуга или вашия акаунт“.
- След това щракнете върху „Изтриване на вашия акаунт“, въведете отново паролата за акаунта си и продължете с показаните инструкции.
След като горните стъпки бъдат изпълнени, Google ще изтрие напълно вашата информация от вашата екосистема. Ако промените решението си, можете да отмените процеса на премахване, като влезете в акаунта си в рамките на 2-3 седмици.
Прочетете също: Как да активирате тъмен режим в Google Chrome на Android
Премахнете Gmail, YouTube и други услуги на Google от акаунта поотделно
Какво се случва, ако искате да премахнете определена услуга от вашия акаунт? Е, в този случай не е необходимо да изтривате напълно акаунта си! За да премахнете Gmail, YouTube, Google Plus или друга услуга на Google, следвайте инструкциите по-долу:
- Следвайте стъпки 1 и 2 от предишната процедура, за да изтриете акаунта.
- Когато сте в раздела „Изтриване на услуга или вашия акаунт“, докоснете опцията „Изтриване на услуга“.
- Въведете паролата отново.
- На следващата страница можете да изберете услугата, която искате да премахнете.
За да изтриете акаунта си в Gmail, щракнете върху иконата на кошчето до Gmail. Можете да направите същото за YouTube, Play Games, Google Play, Google Plus и т.н. По този начин можете да изтриете определена услуга на Google, без това да засегне акаунта ви.
И така, това бяха някои методи за това как да изтриете акаунта в Google. Уведомете ни вашите въпроси (ако има такива) в секцията за коментари по-долу. Също така бихме искали да разберем защо планирате да изтриете акаунта си в Google.


