Как да изтрия или деактивирам акаунт във Facebook?
Е, този въпрос вече не ни изненадва, тъй като видяхме много противоречия около социалния медиен гигант Facebook. Като се има предвид това, има много причини да изтриете акаунт във Facebook. Или за личен интерес към онлайн поверителността или просто защото искате да спестите време, като се елиминирате. Ето защо, ние сме тук с някои прости методи за изтриване на вашия Facebook акаунт.
Как да деактивирам или изтрия акаунта във Facebook?
Ако мислите да напуснете Facebook, не сте сами. Нарастващите опасения относно социалните мрежи, които влияят на здравето, карат хората да напускат платформата. Сайтовете за социални контакти като Facebook не само са полезни за психичното здраве, но и възпрепятстват дългосрочната продуктивност. Други възможни причини за напускане на Facebook са проблеми с доверието и поверителността. Като казахме това, в тази статия ще ви напътстваме да изтриете или деактивирате своя акаунт във Facebook. Но преди да започнем, трябва да знаем разликата между изтриване и деактивиране на Facebook акаунт.
Прочетете също: Как да коригирате изчакващ проблем с изтеглянето на Google Play Store
Изтриване или деактивиране на Facebook акаунт
Изтриването на вашия Facebook акаунт и деактивирането му са две различни неща. Като деактивирате акаунта, можете да скриете своето онлайн присъствие във Facebook. Докато премахването ще го премахне напълно от платформата.
Всъщност Facebook не е просто колекция от изображения и актуализации на състоянието; То е много повече от това! Всички ваши контакти, връзки, приложения и свързани игри. Следователно трябва да сте наясно с решението, което искате да вземете. Съветваме ви първо да деактивирате акаунта си и да проверите дали не сте загубили нещо важно. Какво се случва, ако загубите достъп до приложение, което използва Facebook като услуга за удостоверяване? Затова винаги е добре да бъдете предпазливи.
Какво се случва след деактивиране на вашия FB акаунт?
- Можете да активирате отново акаунта си, когато искате да се върнете.
- Хората няма да могат да видят вашата история или да ви търсят във Facebook.
- Част от информацията, като изпратени съобщения, може да остане видима за другите.
Какво се случва, когато изтриете своя FB акаунт?
- Няма да можете да влезете отново, след като изтриването приключи. За завършване са необходими 30 дни.
- Пълното изтриване на данните, съхранени в системите за архивиране, може да отнеме до 90 дни. Вашата информация обаче няма да бъде достъпна във Facebook през този период.
- Вашите приятели може все още да имат достъп до съобщенията, които сте изпратили, след като акаунтът ви е бил изтрит.
- Копия на специфични материали, като например записи, може да останат в базата данни на FB, но са отделени от личните идентификатори, както е посочено от компанията.
- Вашите приятели все още могат да виждат името ви в списъка на вашите приятели. Вижда се само от вашите приятели и само от списъка с вашите приятели.
- Въпреки това администраторите на групата могат да преглеждат вашите публикации и коментари, включително вашето име.
- Ако решите да запазите Messenger активен или да влезете в Messenger, когато деактивирате акаунта си във FB, Messenger ще остане активен. Можете да го деактивирате по-късно отделно.
Моля, имайте предвид, че Facebook ще забави процеса на премахване 30 дни след вашата заявка. Заявката за премахване ще бъде автоматично анулирана, ако влезете отново във вашия FB акаунт преди крайния срок.
Деактивирайте акаунт във Facebook
След като вече знаете какво прави деактивирането, ето стъпките за деактивиране на вашия FB акаунт:
- Първо щракнете върху връзката https://www.facebook.com/deactivate/ за навигиране директно до страницата за деактивиране. Или можете също да получите достъп до страницата, като докоснете падащото меню с триъгълник в горния десен ъгъл. След това трябва да изберете 'Настройки' и изберете 'Общ' в страничната лента. Сега щракнете върху „Управлявайте акаунта си“ и след това щракване, опцията 'Деактивирайте вашият акаунт'.
- След като изпълните предходните стъпки, ще бъдете помолени да въведете отново паролата от съображения за сигурност. Следвайте инструкциите и следвайте стъпките, за да потвърдите решението си.
- В случай, че планирате да отмените избора си, можете да активирате отново акаунта си, като просто влезете с имейл и парола. Вашият профил ще бъде напълно възстановен.
Прочетете също: Как да разклатите устройството, за да включите фенерчето на Android [Без root]
Изтриване на Facebook акаунт
Преди да се сбогувате с Facebook, може да си струва да изтеглите данни. За да направите същото, отидете в настройките на акаунта, както е описано в предишните стъпки. След това докоснете опцията „Вашата информация във Facebook“ и докоснете „Изтеглете вашата информация“. Изберете нещата, които искате във вашия файл, и продължете със създаването и изтеглянето на файла. Също така препоръчваме да изключите всички приложения и услуги от вашия акаунт.
Сега, след като сте направили това, изпълнете следните стъпки, за да изтриете окончателно своя FB акаунт:
- Щракнете върху падащото меню с триъгълник в горния десен ъгъл на уебсайта на Facebook и изберете
- Изберете опцията „Вашата информация във Facebook“ в лявата странична лента. Сега докоснете опцията „Изтриване на вашия акаунт и информация“ . Като продължите, ще бъдете помолени да изтеглите данните. Направете го, ако още не сте го направили и натиснете „Изтриване на акаунт“.
Ако промените решението си в рамките на 30 дни след искането за премахване на акаунт, можете да влезете отново с имейл ID и парола, за да върнете процеса обратно. Или всички ваши данни ще бъдат изтрити за постоянно от платформата и няма да имате достъп до тях по-късно.


