Изтрийте вашите гласови записи на Siri от Apple

Как да Изтрий вашите гласови записи на Siri от сървърите на Apple са объркващи

Снощи Apple се присъедини към Google в спирането на програмата си за настройване на човешки класьори към гласовите указания на клиентите, записани от нейната гласова помощ. Apple не уточни дали всъщност спира или не дали тези записи все още се провеждат изобщо. Попитах и ​​не получих ясен отговор.





За по-голямата част от добре спечелената известност на Apple за осигуряване на защита, от време на време реалните контроли, които предоставя на потребителите, за да се справят с техните настройки на данните, са слаби, непрозрачни или несъществуващи. Иронично е, защото Apple има много по-добър набор от технологии и политики по подразбиране, когато става въпрос за потребителски данни. Като цяло Apple иска да избегне разполагането с вашите данни и да ви улесни да спрете да ги споделяте с други.



  Ябълка

разменяйте редове в Excel

ИЗТРИВАЙТЕ ГЛАСОВИ ЗАПИСИ ОТ СЪРВЪРИТЕ НА APPLE

Ето как да изтриете вашите записани гласови забележки на iPhone - но ще трябва да повторите подобни процеси на всяко устройство на Apple, което притежавате. Това, което ще направите, е да изтриете цялата информация, която Apple получава от Siri, включително записи на вашия глас. Но начинът, по който правите това, не е като отидете в раздела за поверителност на вашите настройки. Вместо това направете следното:



инструмент за картографиране на мрежи с отворен код
  • Отидете на „Настройки“ > „Siri & Търсене“
  • Изключете всички начини за активиране на Siri. Има две: „Слушайте „Хей, Siri““ и „Натиснете страничен бутон за Siri“.
  • Когато изключите последния начин за активиране на Siri, това ефективно изключва Siri. Ще получите предупреждение, че има още една стъпка, която трябва да предприемете, за да изтриете данните си от сървърите на Apple.
  • Отидете на „Настройки“ > „Общи“ > „Клавиатура“. Превъртете надолу до мястото, където виждате „Активиране на диктовка“. Когато изключите това, ще получите предупреждение, че ако някога искате да го използвате отново, ще трябва да преминете през известно повторно качване.

  НА ЯБЪЛКА



ОТМЕТЕТЕ ПОЧТИ СЛУЧАЙНИ КВАРТАЛКИ И НЕ КАЗВАЙТЕ НИЩО БЛИЗКО ДО „ИЗТРИВАНЕ НА МОИТЕ ДАННИ“

Може би сте ме питали защо съм рязък до такава степен, че Apple има проблем тук, но помислете колко странни са наистина горните постижения. Това са бледи примери на различни нива.

Първо, секцията „поверителност“ на настройките на iPhone няма нищо свързано с изтриването на вашите данни от Siri. Второ, начинът, по който деактивирате Siri, не е просто да премахнете отметката от „Use Siri“, а вместо това да премахнете отметката от това, което изглежда като нищо повече от различни опции за активиране Siri. Трето и най-необачливо: няма начин да разберете, че премахването на отметката от тези опции е начинът, по който изтривате данни, които може да не искате Apple да има. За да разберете това, трябва да докоснете връзката „Нашият начин да се справим със сигурността“ на страницата за защита на Apple или, както споменах по-горе, да го потърсите в Google.



как да направите макро ключове

НАЧИН ДА СПРЕТЕ APPLE ДА ПАЗИ ГЛАСОВИ ЗАПИСИ НА SIRI

ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН РЕДОВНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ДА СПРАТ APPLE ДА ПАЗИ ГЛАСОВИ ЗАПИСИ Е ДА ИЗКЛЮЧАТ SIRI И ДИКТОВКАТА И НИКОГА ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТ НИТО ЕДНО ОТ ТЯХ ПОВЕЧЕ



Наскоро 9to5Mac посочи на iOS профил за изтегляне, създаден от изследовател по сигурността, който трябва да спре регистрирането от страна на сървъра. Изглежда сравнително безобидно за необученото ми око, но никога не е добра идея. Просто инсталирайте профили от интернет, така че препоръчвам да не го правите.

За съжаление, единственият начин обикновените потребители да спрат Apple да съхранява гласови записи. Начинът е да изключите Siri и Dictation и никога повече да не използвате нито едно от тях. Apple заема силна позиция по отношение на поверителността, но трябва да се справя по-добре от своите потребители.

Всичко това е ужасно. Но ето добрата новина: практиките на Apple за данни са много, много по-лични от това, което правят Google или Amazon. Не ви проследява за рекламни цели в цялата мрежа. Не иска да знае вашето местоположение или какво сте закупили.