Изчистване на историята на търсенето и местоположението в Google Maps – Android
Google Maps е една от най-използваните услуги в ежедневието ни по време на пътуване. Използваме го, за да започнем сърфиране, да намерим местоположения и дори да намерим повече информация за конкретно местоположение в мрежата. Както всички услуги, всяка информация, свързана с нашата хронология на търсене и навигация, е записана с акаунта. В това ръководство ще научите как да изчистите историята на търсенето и местоположението в Google Maps на Android.
Прочетете също: Google прави новия си потребителски интерфейс за Play Store официален
Как да изчистите историята на търсенето и местоположението в Google Maps на Android
Ще видите предишни търсения, проучени местоположения, докато отваряте приложението Google Maps на вашия смартфон с Android. Това са най-простите методи за изтриване на цялата история на търсене, местоположение и навигация в Google Maps с помощта на смартфон с Android.
Една от най-добрите части, която понякога се оказва по-лоша, в Google Maps е предложението за търсене и местоположение въз основа на нашата история. Когато се опитаме да търсим местоположение, то ще покаже резултатите от предишното търсене и посетените местоположения. За да предотвратите неудобството на някои ситуации при преглеждане на хронологията на търсенията, единственият начин е да изчистите цялата хронология на търсенията.
По-долу ще разберете как можете да го направите.
Стъпки за изчистване на вашата хронология на търсенията/индивидуално местоположение
Изтриването на хронологията на търсенето или хронологията на местоположенията в приложението Google Maps е много по-трудно от изтриването на цялата история. Индивидуалните резултати трябва да бъдат прегледани и елиминирани един по един.

- Отворете приложението Google Maps на телефона си с Android.
- Превъртете отляво надясно, за да отворите менюто на плъзгача за хамбургер. Докоснете „Настройки“.
- Изберете История на Карти от менюто Настройки. Там можете да видите цялата история на търсенето и местоположението. Докоснете знака „X“ на всеки от записите, за да премахнете за постоянно елемента от вашия акаунт.
Стъпки за изтриване на цялата история на Google Карти
Премахването на цялата история на търсенията и местоположението в Google Map е по-лесно, отколкото да ги изтриете поотделно. Това ще изтрие за постоянно всички данни за историята на местоположенията от вашия акаунт в Google. Данните не могат да бъдат възстановени, след като бъдат изтрити. Затова внимателно премахнете цялата история на търсенията.

- Отворете приложението Google Maps.
- Превъртете надясно и отворете настройките.
- Изберете „Лично съдържание“ от менюто с настройки.
- Превъртете надолу и докоснете „Изтриване на цялата история на местоположенията“, за да изчистите всички наведнъж.
- Поставете отметка в квадратчето „Съгласен съм“ и докоснете бутона „Изтриване“.
Данните скоро ще бъдат изтрити от вашия акаунт и никога няма да имате достъп до тях. Освен това може да повлияе на правилното функциониране на други услуги на Google, като Google Now, Google Search, Google Assistant и др.
Прочетете също: Google Assistant може да се счита за най-добрият сред другите конкуренти
Стъпки за пауза на историята на местоположенията
Подобно на приложението YouTube на Android, можете също да попречите на Google Maps да съхранява вашето местоположение и история на търсенията. След като го изключите, акаунтът в Google вече няма да съхранява записа си в данните за местоположението. Освен това свързаните приложения може да не получат същото.

- Отворете Google Карти => Настройки.
- Отидете на Лично съдържание в менюто с настройки.
- Превъртете надолу и намерете опцията „Историята на местоположенията е включена“, докоснете я.
- В следващия прозорец изключете опцията „Използване на История на местоположението“, за да блокирате акаунта в Google да съхранява данните за вашето местоположение.
Местоположението и историята на търсенията са важни части от личните данни. Ето защо, за да избегнете нарушение, е добра идея да ги премахвате често.


