iOS 13 ще ви позволи да премахнете местоположението на снимките, преди да ги споделите

Всеки път, когато правите снимка или записвате видеоклип с вашия iPhone или iPad, този файл носи със себе си известна информация, свързана с вас, като напр. координати на местоположението.
Какъв е проблема? Отначало никой, но странен човек може да знае адреса му, например, ако негова снимка, направена в стаята му, попадне в ръцете й.
как да играя mkv на ipad -
За да ви даде по-голям контрол върху поверителността на потребителите, iOS 13 ще ви даде възможност да не включвате местоположението в снимки и видеоклипове, споделени от iOS.
Отдавна е възможно да изключите функцията за местоположение на камерата на iOS, дори преди да направите снимката ( Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение> Камера ). Не винаги обаче искаме да правим това, тъй като тази информация е полезна в някои приложения. IOS Снимки самото приложение обича да разделя снимките ви по места, което е възможно само ако файловете съдържат информация за местоположението.
IOS 13 ще ви позволи да деактивирате местоположението на всяка конкретна снимка, само за споделяне. По този начин не е необходимо да изключвате функцията по подразбиране на системата и да следите вашите изображения.
как да подобря коди
Когато споделяте снимка или видеоклип, ще видите връзка с опции в горната част на прозореца.
Когато го докоснете, ще видите опцията за премахване на информация за местоположението от този файл. Това ще се приложи само към изображението, изпратено от споделянето, без да се променя това, което ще остане във вашия фотоалбум.
По този начин ще запазите повече от поверителността си, когато споделяте вашите снимки и видеоклипове там.
avast изяжда дисково пространство
В момента IOS 13 е в етап на тестване и трябва да бъде пуснат за широката публика едва през септември.
Вижте също: iOS 13 ще направи възможно заснемането на екрана на цяла страница на даден сайт


